Home Μελέτη - Σχεδίαση
Μελέτη - Σχεδίαση
Μελέτη - Σχεδίαση κήπων PDF Εκτύπωση E-mail

Μελέτη - σχεδίαση κήπων

Ο σχεδιασμός ενός κήπου παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες που πηγάζουν από το γεγονός πως κάθε χώρος έχει ειδικά προβλήματα και κάθε ιδιοκτήτης ειδικές απαιτήσεις. Στη κατασκευή κήπου όμως υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές λειτουργικού σχεδιασμού που μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι ώστε η γενική διαμόρφωση κήπου να είναι ικανοποιητική.

Οι αρχές αυτές δεν εξαρτώνται και ούτε επηρεάζουν το ρυθμό του κήπου που μπορεί να είναι συμμετρικός ή ασύμμετρος, επίσημος ή ανεπίσημος, μεικτός, σύγχρονος ή παραδοσιακός. Ο Ρυθμός είναι θέμα προτιμήσεων ενώ ο σχεδιασμός θέμα αρχών.

Στις σύγχρονες κατασκευές κήπων και διαμόρφωση εξωτερικών χώρων η τεχνολογική πρόοδος, η αλλαγή στο τρόπο ζωής και η εξελισσόμενη κοινωνική δομή επιβάλλουν την εφαρμογή νέων αρχών και προτύπων στο σχεδιασμό του κήπου.

Κατά την έναρξη της μελέτης αρχιτεκτονικής τοπίου και το σχεδιασμό του κήπου τα συνηθέστερα προβλήματα που ‘’ψάχνουν’’ λύση ανήκουν σε τρείς γενικές κατηγορίες: α) προβλήματα του ίδιου του οικοπέδου (οικολογικά) π.χ κλίμα, τοπογραφία, βλάστηση, έδαφος, β) προβλήματα κτισμάτων και κατασκευών (κατασκευαστικά) π.χ τοποθεσία, σχήμα οικοπέδου, προσανατολισμός, η ενδεχόμενη θέα, σχέδιο οικίας και γ) προβλήματα – επιθυμίες των ανθρώπων που κατοικούν ή πρόκειται να κατοικήσουν στο συγκεκριμένο μέρος (κοινωνικά) π.χ. ύπαρξη παιδιών, τρόπος ζωής, συνήθειες οικογένειας

Η logo GreenArtέχοντας μεγάλη εμπειρία στις κατασκευές κήπων και επιστημονική εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου βασίζεται στις αρχές ορθού σχεδιασμού που μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλες τις περιπτώσεις για να ‘’δώσουν’’ ένα σωστό σχέδιο κήπου.

Η επιτυχία του σχεδίου βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές: την ενότητα, που δείχνει τη σχέση σπιτιού – κήπου, τη λειτουργικότητα, που δείχνει τη σχέση των διαφόρων χώρων με τις ανάγκες των ιδιοκτητών, την απλότητα, που επηρεάζει τόσο την αισθητική όσο και την οικονομική επιτυχία του σχεδίου και τέλος την κλίμακα που καθορίζει την ορθή σχέση των διαφόρων στοιχείων του κήπου.

Παράλληλα εφαρμόζεται η τεχνική της κυρίαρχης κεντρικής ιδέας, με ρευστές και πλαστικές γραμμές σχεδίασης, με νέα αισθητική αντίληψη και βασική σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει το κήπο προέκταση και συνέχεια της ζωής του σπιτιού.

Η μελέτη περιλαμβάνει:

 • Αρχιτεκτονική – Κηποτεχνική μελέτη

 • Αρδευτική μελέτη

 • Μελέτη Φωτισμού περιβάλλοντος χώρου

 • Οικονομοτεχνική μελέτη & προσφορά

 

image006

 

 

 

 

 

 

Η σχεδίαση περιλαμβάνει:

 • Κάτοψη του κήπου

 • Φωτορεαλιστική απεικόνιση του κήπου (εικονικές φωτογραφίες)

 • Τρισδιάστατη (virtual 3d) περιήγηση του κήπου μέσω Η/Υ ακόμη και νύχτα με φωτισμό!

 • Φωτορεαλιστική μελλοντική απεικόνιση του κήπου (πως θα είναι στο μέλλον)

 • Δημιουργία video (dvd) με εικονική περιήγηση σε όλα τα σημεία του κήπου, με όλες τις συνθήκες περιβάλλοντος που τυχόν επιθυμεί ο ιδιοκτήτης π.χ. νύχτα , πρωί με συννεφιά , μεσημέρι με δυνατό άνεμο,  ακόμη και όταν λειτουργεί το αυτόματο πότισμα!

 

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΗΠΟΥ ΣΤΟ ΦΩΣ ΗΜΕΡΑΣ

  Φωτορεαλιστική απεικόνιση τμήματος κήπου

 

ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΗΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Φωτορεαλιστική απεικόνιση τμήματος κήπου τη νύχτα με φώτα!

 

Meleth--sxediash-khpou

3D απεικόνιση κήπου

 

fotorealismos-prin-meta

 

 

   

 Φωτορεαλιστική απεικόνιση του κήπου πριν & μετά

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

 

 

 

Δημιουργία video εικονικής τρισδιάστατης περιήγησης στο κήπο

 

Ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές που συμβάλλει στην επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός χώρου πρασίνου και γενικότερα στις κατασκευές κήπων , αποτελεί η σωστή μελέτη και σχεδίασή τους.

 

fotorealismos-prin-meta-2

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ

kamperis-before kamperis
1 Μελέτη Σχεδίαση κήπου
zarntiniera zarntiniera_design

Προτάσεις και λύσεις για το χώρο σας:

akalyptos

Ο χώρος πριν...

akalyptos_1

Πρόταση με ξύλινο deck

 

akalyptos_3

Πρόταση με γκαζόν

 

akalyptos_5

Πρόταση με βότσαλο

 

Ηlogo GreenArtαναλαμβάνει να μελετήσει και να σχεδιάσει το κήπο των ονείρων σας σύμφωνα με τις επιθυμίες σας αλλά και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χώρου σας.

Προσφέρονται λύσεις και ολοκληρωμένες προτάσεις για την υλοποίηση σύγχρονων, υψηλών προδιαγραφών και τεχνικά άρτιων έργων πρασίνου (κατασκευές κήπων).

Το αποτέλεσμα εγγυάται:

 • Η πολύχρονη εμπειρία μας (από το 1998)

 • Η τεχνογνωσία μας (γεωπονική εξειδίκευση)

 • Η τεχνολογική υπεροχή μας σε τελευταίας γενιάς σχεδιαστικά προγράμματα (3D και φωτορεαλιστικά )

 • Η διαρκής ενημέρωση & κατάρτιση

GreenArt - Mελέτες – κατασκευές κήπων - αρχιτεκτονική κήπων - διαμόρφωση εξωτερικών χώρων - έργα πρασίνου - ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου - αυτόματο πότισμα
 

GreenArt - Έργα

?>